Γηροκομείο Αθηνών: Δίωξη για κακουργήματα στην προσωρινή διοίκηση και σε εργαζόμενους

Γηροκομείο Αθηνών: Δίωξη για κακουργήματα στην προσωρινή διοίκηση και σε εργαζόμενους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται προσωρινή διοίκηση και εργαζόμενοι του Γηροκομείου Αθηνών, όπως μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών. 

Συγκεκριμένα, η δικογραφία για τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων στη δομή, διαβιβάστηκαν στο 17ο Ανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των καταγγελλόντων συγγενών τους και της πρώην εργαζόμενης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται μέλη της προσωρινής διοίκησης και εργαζόμενοι στην πτέρυγα «Βασίλισσα Ολγα» είναι κακουργηματικού χαρακτήρα: έκθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από κοινού ή κατά μόνας απλής, αλλά και κατά τις επιβαρυντικές περιπτώσεις, βαριάς σωματικής βλάβης ή θανάτου παθόντος.

Παράλληλα, τη Δικαιοσύνη αναμένεται να απασχολήσει ένα ακόμη περιστατικό, καθώς εκκρεμεί αυτόφωρο για εργαζόμενη του Γηροκομείου Αθηνών, στην οποία συγγενείς ηλικιωμένης έκαναν μήνυση για πλημμελή νοσηλεία που είχε αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας της ηλικιωμένης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αθηναίων σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να παρέμβει κατά του αιτήματος της σημερινής προσωρινής διοίκησης για παράταση της θητείας της και να ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει στην έκδοση προσωρινής διαταγής για τον διορισμό νέας ενδεκαμελούς προσωρινής διοίκησης.

Τον Νοέμβριο, ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών και 6 μηνών για απιστία και υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα και οι δύο συγκατηγορούμενοί του. 

Η υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Γηροκομείου είχε ερευνηθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, που τον Ιούλιο του 2015 προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων στους οποίους καταλόγιζαν σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους φιλοξενουμένους του.  

Με πληροφορίες από «Εφημερίδα των Συντακτών»  

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ