Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αττική «αγγίζουν» και τους γάμους και τις βαπτίσεις.

 

Πλέον, θεσπίζεται ανώτατο όριο 20 ατόμων για τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις κηδείες που τελούνται στην Αττική. Το νέο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα (21/9) και θα ισχύει έως τις 4 Οκτωβρίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα στην Αττική το ανώτατο όριο για τις συναθροίσεις ήταν τα 50 άτομα. Τώρα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

 

Από τα 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 164 καταγράφηκαν στην Αττική. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι είναι αυξημένο το επιδημικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σημείωσε ότι η Αττική είναι το επίκεντρο της ανησυχητικής αυξητικής τάσης των κρουσμάτων στη χώρα μας.

 

«Το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αν και να σημειωθεί ότι υπάρχει σημαντική διασπορά και σε άλλες περιοχές της Αττικής», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

 

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη μετάδοσης, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι κινείται γύρω στο 1, αν και σημείωσε ότι αυτό αφορά τις μετρήσεις πριν από 10 ημέρες. «Η εκτίμηση που έχουμε για την Αττική είναι πως κινείται λίγο πάνω από το 1, αλλά θα το γνωρίζουμε σε 10 ημέρες», συμπλήρωσε.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr