Φρικιαστικά βασανιστήρια στον Καρέλι περιγράφει ο Τύπος της Αλβανίας

Φρικιαστικά βασανιστήρια στον Καρέλι περιγράφει ο Τύπος της Αλβανίας Facebook Twitter
17

 

Φρικιαστικά βασανιστήρια στον Καρέλι περιγράφει ο Τύπος της Αλβανίας Facebook Twitter

Φρικιαστικά βασανιστήρια στον Ιλί Καρέλι που έχασε τη ζωή του στις φυλακές της Νιγρίτας περιγράφει σε δημοσίευμά της η αλβανική εφημερίδα "Gazeta Shqiptare" επικαλούμενη την αλβανική ιατροδικαστική έκθεση και ιατροδικαστικές πηγές. Η αυτοψία έγινε επειδή οι ελληνικές αρχές δεν παρέδωσαν με τη σορό του Καρέλι και την δική τους έκθεση.

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα αναφέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα» υποστηρίζει η "Gazeta Shqiptare".

 Πάντως ο  εισαγγελέας του Φιέρι Άρντιαν Ίλι αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα λέγοντας ότι η ιατροδικαστική έκθεση για ανακοινωθεί μετά από δύο εβδομάδες.

Φρικιαστικά βασανιστήρια στον Καρέλι περιγράφει ο Τύπος της Αλβανίας Facebook Twitter

H εφημερίδα γράφει επίσης ότι ενώ αρχικά το φέρετρο με τον νεκρό 42χρονο επρόκειτο να περάσει από την πλατεία του χωριού σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τελικά κατόπιν επιθυμίας της μητέρας του δεν έγινε κάτι τέτοιο και η πομπή κατευθύνθηκε προς το νεκροταφείο.

Η οικογένεια του Καρέλι ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη να αποκαλύψει όλη την αλήθεια και υποστηρίζει ότι έκανε το έγκλημα σκοτώνοντας τον φύλακα γιατί, κυρίως, τον θεωρούσε υπεύθυνο επειδή επί πολλά χρόνια δεν του έδινε άδεια για να δεί την μητέρα του, αλλά και γιατί είχε μάθει πρόσφατα ότι καταδικάστηκε για κάτι που δεν έκανε. Ο Καρέλι ήταν φυλακισμένος από το 2006.

Φρικιαστικά βασανιστήρια στον Καρέλι περιγράφει ο Τύπος της Αλβανίας Facebook Twitter
Έτσι βρέθηκε νεκρός ο Καρέλι (φωτό από Σκάι)

Σε κλίμα έντασης έγινε εν τω μεταξύ η κηδεία του Καρέλι στο χωριό του στην Αλβανία, όπου σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αλβανίας κάποιοι πέταξαν πάνω στο φέρετρό του μια αλβανική σημαία και φώναξαν συνθήματα κατά της Ελλάδας.  

Φρικιαστικά βασανιστήρια στον Καρέλι περιγράφει ο Τύπος της Αλβανίας Facebook Twitter

Την υπόθεση του θανάτου του Καρέλι ο οποίος είχε καταδικαστεί στη χώρα μας σε 12 χρόνια φυλάκιση για ληστέιες σχολίασε μέσω Facebook και ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα που το χαρακτήρισε  «στυγερό κρατικό έγκλημα» ζητώντας από τις ελληνικές αρχές τη διαλεύκανσή του. Ο Μπερίσα καταδίκασε και τη δολοφονία του αρχιφύλακα Τσιρώνη από τον Καρέλι.

Aνακοίνωση εξέδωσε και το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, ζητώντας από την αλβανική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να δοθούν απαντήσεις για το έγκλημα αλλά και για να στηρίξει τις απαιτήσεις και τις αξιώσεις της οικογένειας του νεκρού.

Ελλάδα
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Ελλάδα / Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του κοντέινερ, όπου είχαν αποκρυφτεί 271 κιλά και 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ
LIFO NEWSROOM