Καλύτερη είναι η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στον δήμο Σαρωνικού, αλλά ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως και στο πύρινο μέτωπο που καίει στην Ηλεία.

 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά στον δήμο Σαρωνικού, που έφτασε από την Κερατέα στην Ανάβυσσο, η εικόνα είναι καλύτερη, ανέφεραν από την Πυροσβεστική στη LiFO. Στην περιοχή θα συνεχίσουν να επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 117 πυροσβέστες, 35 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

 

Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν 7 οικισμοί, ενώ μηνύματα έστειλε και το 112, για την απομάκρυνση όσων βρίσκονταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια.

 

Για τους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο δήμος Σαρωνικού ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας παραμένουν ανοιχτά για όσους έχουν ανάγκη.

 

Ακόμη έχει κινητοποιηθεί και ξενοδοχειακή μονάδα επί της Αθηνών-Σουνίου (Alexander Beach Hotel), η οποία βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και θα φιλοξενήσει όσους κατοίκους έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

 

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία

 

Μάχη με τις φλόγες θα δίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες και στην Ηλεία, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κολοκυθάς Αμαλιάδας και παραμένει σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

 

Εκεί, οι φλόγες απείλησαν το χωριό Δάφνη, το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα. Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα.

 

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Νέα Μάκρη, είναι σε ύφεση. Μέσα σε 24 ώρες, από τις 19:00 της Τρίτης έως την ίδια ώρα σήμερα- εκδηλώθηκαν 71 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 889 πυροσβέστες με 24 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 314 οχήματα, ενώ συνέδραμαν και εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr