Φωτιά στην Πεντέλη: Δωρεάν φιλοξενία στους πυρόπληκτους

Φωτιά στην Πεντέλη: Παροχή φιλοξενίας στους πυρόπληκτους Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία εξασφαλίστηκε για τους πολίτες που επλήγησαν από τη φωτιά στην Πεντέλη. 

Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ) να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Η δωρεάν φιλοξενία των πυρόπληκτων εξασφαλίστηκε έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Απομακρύνσεις πολιτών 

Μέσω των μηνυμάτων του 112 και σε συνεργασία με την Αστυνομία έως το πρωί της Τετάρτης είχαν γίνει οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε έκταση που αφορά άμεσα 90.000 κατοίκους, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, ενημερώνοντας για την κατάσταση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Η αστυνομία έχει προβεί σε περισσότερους από 600 απεγκλωβισμούς, ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε ανάρτηση  που έκανε το πρωί της Τετάρτης, δημοσιεύοντας σχετικό βίντεο. 

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έκαναν 30 διακομιδές πολιτών που χρειάστηκαν βοήθεια, ανάμεσά τους τρεις άνθρωποι με εγκαύματα. Οι υπόλοιπες διακομιδές αφορούσαν άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρείς τραυματισμούς- ανάμεσά τους τρεις πυροσβέστες- από την Παλλήνη, τον Γέρακα, την Ανθούσα και την Πεντέλη. 

Κατά τη διαδικασία της προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, 50 άτομα μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους. Επρόκειτο κυρίως για πολίτες από μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα με αναπηρία.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ