Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη. 

 

Η αναζωπύρωση σημειώθηκε σε χαράδρα και η Πυροσβεστική κινήθηκε άμεσα για την κατάσβεσή της, ενώ εναέρια μέσα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Η Πυροσβεστική εκτιμάει ότι τέτοιου τύπου αναζωπυρώσεις είναι αναμενόμενες, τόσο λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, όσο και της καύσιμης ύλης και αποκλείει την ύπαρξη ενός νέο επεκτατικού μετώπου. «Δεν πρόκειται για κάτι απειλητικό, μεγάλης έκτασης και έντασης», ανέφερε στο LIFO.gr αξιωματικός της Πυροσβεστικής. 

 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι αναζωπυρώσεις που γίνονται θα σταματήσουν, είναι μικρού τύπου, δεν υπάρχει πρόβλημα για την ανθρώπινη ζωή, και από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να προσπαθούμε να οριοθετήσουμε αυτή τη μεγάλη πυρκαγιά που συνέβη σε αυτή την περιοχή», ανέφερε στο One Channel o υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης. 

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Εύβοια, συνεχίζουν να επιχειρούν κανονικά μέχρι την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ νωρίτερα σήμερα, η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αγριλίτσα Ευβοίας