Φωτιά στην Εύβοια: Η μάχη των ελικοπτέρων - Πλάνα από drone της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Εύβοια: Η μάχη των ελικοπτέρων - Πλάνα από drone της Πυροσβεστικής Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
0

Ένα βίντεο με πλάνα από drone, από την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αγριλίτσα Ευβοίας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική

Στα πλάνα, που έχουν ληφθεί από drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτυπώνονται οι προσπάθειες των πληρωμάτων των ελικοπτέρων, να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, με ρίψεις νερού. H πυρκαγιά συνεχίζει να καίει ανάμεσα στην Κεντρική Εύβοια ανάμεσα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι. 

 

Με χθεσινή της ανακοίνωση η Πυροσβεστική υπηρεσία χαρακτήρισε την Πυρκαγιά στην Αγριλίτσα Ευβοίας ως την πιο σημαντική της Τρίτης. 

«Η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά σήμερα που στην παρούσα βρίσκεται σε εξέλιξη είναι: Στην περιοχή Αγριλίτσας Εύβοιας που εκδηλώθηκε περί Ω/03:16. Επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο "ΟΛΥΜΠΟΣ" και περιοδικά 6 Α/Φ, 6 Ε/Π και 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν: δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα Ε/Π Ελληνικού Στρατού, οκτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α.», ανέφερε χθες το απόγευμα σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. 

 

Στην πυρκαγιά μετέβησαν προκειμένου να συντονίσουν το έργο της πυρόσβεσης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Χθες βράδυ η φωτιά κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Στην αρχή δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM