Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά - Έρευνες για το ενδεχόμενο εμπρησμού

Φωτιά στη Θάσο: Συνεχίζονται οι έρευνες για εμπρησμό Facebook Twitter
Φωτ: kavalanews
0

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο. Με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα ξεκίνησαν ρίψεις νερού, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς, έκαψε περί τα 1.300 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους έκτασης

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει ενεργοποιηθεί στο νησί Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σήμερα μεταβαίνει στη Θάσο και έτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι πριν από λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει άλλη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο και τότε υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στις 300.000 τα νεκρά ζώα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στις 300.000 τα νεκρά ζώα - Πάνω από 350 εκατ. ευρώ οι απώλειες

«Η κτηνοτροφία δεν βρίσκεται πια σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει και η κατάρρευση επιταχύνεται», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
LIFO NEWSROOM