Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα, που είχαν κληθεί πρόσφατα ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων.

 

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και αφορά σε δυο κακουργήματα: απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έγγραφα που έφτασαν ήδη στις πύλες εξόδου της χώρας όπως αεροδρόμια και λιμάνια, εκδόθηκαν εντολές για απαγόρευση εξόδου τους από την χώρα.

 

Η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ , του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και ) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

 

Πρόκειται για τα συνολικά 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

 

Τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι και κατέθεσαν υπομνήματα εξηγήσεων τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

 

Η έρευνα για την εταιρία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από την Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά..

 

Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρίας επίσης και για «παρεμπόδιση ελέγχου» ο οποίος ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.

 

Ο εισαγγελέας πάντως συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα, οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.