Ευλογιά των πιθήκων: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα- Όλοι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 36

Ευλογιά των πιθήκων: Αυξάνονται τα κρούσματα- Όλοι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 36 Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Τρία νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκαν στην Ελλάδα μέσα σε μία εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 72.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 72 από την έναρξη της καταγραφής βάσει των δεδομένων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ,  είναι όλοι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (28%).

Όλα τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.256 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε 44 διαφορετικές χώρες.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ