Εξιτήριο στην πρώτη γυναίκα θετική στον κορωνοϊό που γέννησε στο «Αττικόν»

Εξιτήριο στην πρώτη γυναίκα θετική στον κορωνοϊό που γέννησε στο «Αττικόν» Facebook Twitter
0

Εξιτήριο παίρνει από το Νοσοκομείο «Αττικόν» η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα θετική στον κορωνοϊό που γέννησε στις 18 Μαρτίου ένα υγιέστατο αγοράκι. Και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η μητέρα, μετά από δύο αρνητικά τεστ, μπορεί να πάρει εξιτήριο και να πάει σπίτι της μαζί με το μωράκι της, το οποίο και στο πρώτο τεστ που έγινε και στα αποτελέσματα της rt-PCR ήταν αρνητικό για Covid-19, κάτι που κάνει τους γιατρούς να ελπίζουν ότι η μετάδοση του ιού δεν γίνεται διαπλακουντιακά στη διάρκεια της κύησης.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθούνταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια). Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» παραμένει για παρακολούθηση η δεύτερη γυναίκα θετική στον Covid-19, που γέννησε επίσης ένα υγιέστατο αγοράκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM