Εξαδάκτυλος: Δεν συζητάμε μαζικό εμβολιασμό παιδιών - Ποιες περιπτώσεις θα αφορά

Εξαδάκτυλος: Δεν συζητάμε μαζικό εμβολιασμό παιδιών - Ποιες περιπτώσεις θα αφορά Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Δεν συζητείται, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, μαζικός εμβολιασμός κατά της covid-19 σε παιδιά, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση που γίνεται αφορά μόνο σε παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

«Οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν σε παιδιά, τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα. Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε «τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορωνοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις».  

Επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν οι άνω των 60

Ο κ. Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε σε μία εκκρεμότητα στη χώρα, την οποία «δεν πρέπει να διατηρήσουμε επί μακρόν».

«Ένα 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απεύθυνε έκκληση στη συγκεκριμένη ομάδα να εμβολιαστεί άμεσα. «Το οφείλουν στον εαυτό τους, στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους» ανάφερε σημειώνοντας πως πρέπει «πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα».

«Στη χώρα μας προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ