ΕΡΤ : Το 25% του ανταποδοτικού τέλους θα χρησιμοποιηθεί για χρέη του Δημοσίου

ΕΡΤ : Το 25% του ανταποδοτικού τέλους θα χρησιμοποιηθεί για χρέη του Δημοσίου Facebook Twitter
4

Ένα από τα τέσσερα ευρώ που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δηλαδή το 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ (περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ), μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καταλήξουν στην εταιρεία ΛΑΓΗΕ Α.Ε., προκειμένου να καλύψουν μέρος του ελλείμματος των 300 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 75 εκατομμύρια ευρώ που θα αφαιρεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ αναμένεται πως θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και κυρίως στο πρόγραμμα.

Επίσης το αίτημα της τρόικας για επιπλέον περικοπές κατά 20% στο λειτουργικό κόστος της εταιρείας, που σημαίνει επιπλέον μειώσεις στους μισθούς των μονίμων υπαλλήλων και  μειώσεις στον αριθμό των συμβασιούχων, θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Τέλος σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: "Η ΕΡΤ A.E. δεν μπορεί και δεν είναι αυτός ο ρόλος της, να χρησιμοποιείται σαν πηγή χρηματοδότησης σε άσχετους με αυτήν φορείς με συνέπεια τον οικονομικό στραγγαλισμό της, καθιστώντας την προβληματική και πληρώνοντας επιλογές, λάθη, παραλήψεις και σκάνδαλα των κυβερνήσεων  για τις εφαρμοσμένες  πολιτικές τους στην ενέργεια".

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM