Έρχονται ρυθμίσεις για διαζύγια σε λιγότερο από μισή ώρα

Έρχονται ρυθμίσεις για διαζύγια σε λιγότερο από μισή ώρα Facebook Twitter
0

Στην μείωση στο ελάχιστο του χρόνου έκδοσης των διαζυγίων έχουν ως στόχο ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή»,  η διαδικασία που με τα σημερινά δεδομένα διαρκεί ακόμη και ένα έτος, θα ολοκληρώνεται πλέον σε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειάζεται να πάνε στο δικαστήριο. Αρμόδιος για την έκδοση του διαζυγίου θα είναι πλέον ο συμβολαιογράφος ενώ με συμβόλαιο ενώπιον του θα ρυθμίζονται με κοινή συμφωνία όσα αποτελούν απότοκες συνέπειες ενός διαζυγίου.

Με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται έτσι θέματα όπως η επιμέλεια των τέκνων, η επικοινωνία των διαζευγμένων γονέων αλλά και η διατροφή.

Ακόμη, θα παρίσταται συνήγορος και από τις δύο πλευρές, ώστε να παρέχεται πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ελλάδα / Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον μετασχηματιστικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών και να προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους μάθησης
LIFO NEWSROOM