Επτά χρόνια κάθειρξη στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Επτά χρόνια κάθειρξη στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια σε επωνύμους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά την προεδρία του την περίοδο 2007 έως 2010, ο κ. Μαρτίνης εκμεταλλευόμενος τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, πραγματοποιούσε δωρεάν δαπανηρές νοσηλείες σε πολιτικούς, συγγενείς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, προκαλώντας ζημία στο νοσηλευτικό ίδρυμα περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ (1.741.242 ευρώ).

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης, τον οποίο καταδίκασαν για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων σε πάνω από 8100 περιπτώσεις.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορός του Θοδωρής Μαντάς δήλωσε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο "Ερρίκος Ντυνάν", να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ