Επτά χρόνια κάθειρξη στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Επτά χρόνια κάθειρξη στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια σε επωνύμους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά την προεδρία του την περίοδο 2007 έως 2010, ο κ. Μαρτίνης εκμεταλλευόμενος τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, πραγματοποιούσε δωρεάν δαπανηρές νοσηλείες σε πολιτικούς, συγγενείς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, προκαλώντας ζημία στο νοσηλευτικό ίδρυμα περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ (1.741.242 ευρώ).

Οι δικαστές έκριναν ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης, τον οποίο καταδίκασαν για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων σε πάνω από 8100 περιπτώσεις.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορός του Θοδωρής Μαντάς δήλωσε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο "Ερρίκος Ντυνάν", να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM