Επίθεση με βαριοπούλες στον αρχαιοφύλακα της Πνύκας

Επίθεση με βαριοπούλες στον αρχαιοφύλακα της Πνύκας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση με βαριοπούλες από άγνωστα άτομα δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. 

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου το οποίο καταδικάζει την επίθεση. 

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Και οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώνουν πως τα δύο άτομα που προκάλεσαν φθορές σε φυλάκιο της Πνύκας και απείλησαν τον αρχαιοφύλακα που βρισκόταν στο σημείο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι φθορές προήλθαν από πέτρες που πέταξαν προς το φυλάκιο και έσπασαν ένα τζάμι. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι δράστες φώναξαν στον αρχαιοφύλακα πως «εάν διώξετε πάλι ανθρώπους, θα ξαναέρθουμε εδώ και θα δείτε...».

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

«Είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων, όσο και του αρχαιολογικού χώρου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων. 

Οι αρχαιοφύλακες ζητούν «την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά».

«Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους εργαζομένους του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων», συμπληρώνουν στην ανακοίνωση.

Η ΠΕΥΦΑ ενημερώνει ότι για την προστασία των εργαζομένων στην περιοχή, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της «να αποσύρει όλα τα μέλη της, τους αρχαιοφύλακες και τους νυχτοφύλακες, σε ασφαλές μέρος έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM