Αν φοβάστε και απεχθάνεστε τις κατσαρίδες, η Λάρισα ίσως να μην είναι πολύ ιδανική αυτή την περίοδο.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αυξημένους πληθυσμούς κατσαρίδων το τελευταίο διάστημα μεγάλο μέρος της Λάρισας. Το onlarissa αναφέρει πως οι πολίτες να διαμαρτύρονται για το φαινόμενο. Σύμφωνα με καταγγελίες, η κατάσταση σε αρκετές πολυκατοικίες έχει γίνει αφόρητη, με τα συνεργεία απεντόμωσης να είναι ανάρπαστα τις τελευταίες ημέρες.

 

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας κ. Θεόδωρος Καφφές, τόνισε ότι «εμείς ψεκάζουμε επιλεκτικά σε κάποια σημεία και στα φρεάτια. Όμως δε μπορούμε να φαρμακώσουμε όλο περιβάλλον. Αν δηλαδή ρίξουμε φάρμακο σε όλη την πόλη θα ρυπάνουμε αντί να κάνουμε καλό. Περιμένουμε τους πολίτες να μας ενημερώσουν και επεμβαίνουμε. Πρέπει όμως να γίνονται ψεκασμοί και στα σπίτια όπου υπάρχει το πρόβλημα».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

 

Για το θέμα ήδη έχει εκδώσει ανακοίνωση η ΔΕΥΑΛ, δίνοντας σχετικές οδηγίες για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων(κατσαρίδες κ.λπ.) στην πόλη της Λάρισας, η ΔΕΥΑΛ με εξωτερικό εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποιεί προληπτικές εφαρμογές στα ιδιόκτητα φρεάτια ακαθάρτων, στις πλατείες και σε σημεία με ιδιαίτερη ιδιομορφία στην πόλη, καθώς και κατασταλτικές εφαρμογές στα υπόλοιπα ιδιόκτητα φρεάτια ακαθάρτων όπου απαιτείται.

 

Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας μας. Παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στη ΔΕΥΑΛ και στα τηλέφωνα 2410-687.129 και 2410-687.130(αρμόδιοι υπάλληλοι Νικόλαος Φασούλας και Ζωή Αγραφιώτη)».