Επίδομα γέννας: Ετοιμόγεννες ζητούν να καθυστερήσουν τον τοκετό για να πάρουν τα 2.000 ευρώ

Επίδομα γέννας: Ετοιμόγεννες ζητούν να καθυστερήσουν τον τοκετό για να πάρουν τα 2.000 ευρώ Facebook Twitter
0

Αρκετές είναι οι ετοιμόγεννες που θέλουν να καθυστερήσουν λίγες μέρες την γέννα τους, ώστε να προλάβουν το επίδομα τοκετού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πολλές ετοιμόγεννες απευθύνονται στον γιατρό τους, ζητώντας του να παρατείνει τη διάρκεια της κύησης, προκειμένου να καταφέρουν να λάβουν το επίδομα που θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την αρχή της χρονιάς.

«Κάνε κάτι γιατρέ για να πάρουμε τα 2.000 ευρώ και να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα έξοδα» είναι η φράση που ακούει τελευταία ο γυναικολόγος- μαιευτήρας κ. Βρυώνης που μίλησε στον ANT1, εξηγώντας ωστόσο, ότι η παράταση της κύησης δεν είναι απλή υπόθεση.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου, με αρκετές έγκυες που έχουν πιθανή ημερομηνία τοκετού στα τέλη της χρονιάς είχαμε αυτή την συζήτηση» πρόσθεσε.

Πότε θα λάβουν το επίδομα οι νέες μητέρες


Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα δίνεται το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να μην καταβάλλεται εφάπαξ, αλλά σε δόσεις.

Η πρώτη δόση θα δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα. 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM