Επέστρεψε στην Αθήνα Έλληνας από το Αφγανιστάν- «Βλέπετε τα μισά από όσα συμβαίνουν»

Επέστρεψε στην Αθήνα Έλληνας από το Αφγανιστάν- «Βλέπετε τα μισά από όσα συμβαίνουν» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Στην Αθήνα επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου, μέσω Λονδίνου, ένας ακόμη Έλληνας που εργαζόταν στο Αφγανιστάν

Ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο οποίος εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σε δηλώσεις του μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ευχαρίστησε την κυβέρνηση που «κίνησε κάποια νήματα που έπρεπε να κινηθούν άμεσα», καθώς και τις πρεσβείες στο Ισλαμαμπάντ και το Λονδίνο.

Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

«Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική», πρόσθεσε.

Ένας άλλος Έλληνας έφτασε στο Κατάρ, έχοντας απεγκλωβιστεί από το Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ. Αναμένεται να φτάσει στα Χανιά σήμερα το απόγευμα, μέσω Αθηνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM