Ένταση στο Σύνταγμα - Έπεσαν χημικά, δεκάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Ένταση στο Σύνταγμα - Έπεσαν χημικά, δεκάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (01/09) στο Σύνταγμα, καθώς μέλη της ομάδας «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.

Αρχικά, οι αστυνομικές δυνάμεις επέτρεψαν σε μικρό αριθμό ατόμων να συγκεντρωθούν απέναντι από τη Βουλή. Ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για μετακίνηση των διαδηλωτών προς την οδό Φιλελλήνων, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Η μετακίνηση αυτή προκάλεσε ένταση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές, ρίψεις αντικειμένων, και χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τουλάχιστον 33 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος από τα μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση - Άμεση Δημοκρατία», καθώς και προσυγκέντρωσης από την «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» στις 10:30.

Η απαγόρευση ίσχυε από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, για την περιοχή που περικλείεται από τις κεντρικές οδούς και λεωφόρους της Αθήνας, όπως Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Ανδρέα Συγγρού, Πειραιώς, και Πατησίων.

Όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της, η απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους στην αρμόδια αστυνομική αρχή και λόγω του ότι υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM