Ενδοοικογενειακή βία: 6.000 περιστατικά εντός 2022 - Τη δημιουργία 12 νέων γραφείων ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Ενδοοικογενειακή βία: 6.000 τα περιστατικά εντός 2022 - Τη δημιουργία 12 νέων γραφείων ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος Facebook Twitter
Φωτ.: freepik
0

Δραματικός είναι ο αριθμός των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, με τον αρμόδιο υπουργό να κάνει λόγο για 6.000 περιστατικά από την αρχή του έτους.

«Από την 1η Ιανουαρίου, η Ελληνική Αστυνομία στα 6 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας έχει αντιμετωπίσει 2.000 περιστατικά και συνολικά η Ελληνική Αστυνομία έχει αντιμετωπίσει 6.000. Μιλάμε για μία σύγχρονη μάστιγα, μιλάμε για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Πρόκειται για καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας που οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Μιλάμε για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που χρειάζεται συνεργασία, εγρήγορση από πολλές πλευρές για να υπάρξουν αποτελέσματα», ανέφερε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Λόγω επιτακτικότητας της κατάστασης, ο υπουργός αποκάλυψε τη δημιουργία 12 αρμόδιων γραφείων που θα λειτουργήσουν αρχές Οκτώβρη.

«Εμείς διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα έχει αυτές τις διαστάσεις αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε άλλα 12 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία θα λειτουργήσουν  μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες Οκτωβρίου. Τα δύο είναι σε περιοχές Αθήνας, στην Καλλιθέα και στο Μενίδι, άλλο ένα στην Θεσσαλονίκη, αλλά θα καλύψουμε και βασικές μεγάλες πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας, όπως είναι ο Βόλος και η Λάρισα, η Χαλκίδα, το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα, οι Σέρρες, τα Χανιά και το Ηράκλειο ώστε να αντιμετωπιστούν περισσότερες καταγγελίες».

Ο ίδιος κάλεσε τις γυναίκες, συνήθη θύματα έμφυλης βίας, να μιλήσουν, «να απευθύνονται εγκαίρως στην Αστυνομία και στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση που διαθέτει κοινωνικές δομές και στο πενταψήφιο αριθμό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο φύλων, το "15900"». 

«Το προσωπικό στα γραφεία είναι 180 εκπαιδευμένα στελέχη. Το 50% είναι γυναίκες και στα 10 από τα 12 γραφεία επικεφαλής θα είναι γυναίκες. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα περιβάλλον ανθρώπινο, να δίνουν τη δυνατότητα στη γυναίκα να απευθυνθεί στην Αστυνομία, να στηριχθεί, να βρει τη δύναμη να προχωρήσει, όπως πρέπει στη ζωή της», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ