Ένα «ρέκβιεμ» για τα Τέμπη στην Καλαμαριά: Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς

Ένα «ρέκβιεμ» για τα Τέμπη στην Καλαμαριά: Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς Facebook Twitter
0

Με μία συναυλία - ρέκβιεμ για τα Τέμπη και τους 57 νερκούς, η Καλαμαριά αποτίει φόρο τιμής στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συνολικά 40 μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν μία γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των Requiem των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων. Επίσης, στη συναυλία θα γίνει η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός. Στόχος της εκδήλωσης είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων και η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος, αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά.

Η συναυλία θα λάβει χώρα σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9). Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς, διοργανώνουν αυτή τη συναυλία, τη διεύθυνση της ορχήστρας και την ευθύνη της παραγωγής έχει ο μουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς, Ροδόλφος Πάρτος, ενώ η επιμέλεια της αφίσας είναι της Sarah Bernardy.

Ένα «ρέκβιεμ» για τα Τέμπη στην Καλαμαριά: Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς Facebook Twitter

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 

Με πληροφορίες από thestival.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM