Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, καθώς συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει μετά τη σχετική χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σύμφωνα με την οποία θεωρεί πιθανή αλλά πολύ σπάνια παρενέργεια τις θρομβώσεις ως αποτέλεσμα της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca.

 

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, «αναμένουμε την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα, το αργότερο μέχρι αύριο, για να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση του EMA ήταν σαφής ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.

 

Θεμιστοκλέους: Καθημερινά 10.000 έως 12.000 εμβολιασμοί με AstraZeneca 

 

«Συλλέγουμε τα δεδομένα, αλλά δεν αναμένονται κάποιες αλλαγές στο δικό μας πρόγραμμα εμβολιασμού» δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Για το αν υπάρχουν ακυρώσεις από πολίτες που έχουν προβληματιστεί, υπογράμμισε πως «παρά τα δημοσιεύματα και παρά τις διαφωνίες, το ποσοστό συμμετοχής είναι υψηλό και ο μέσος όρος είναι στο 93%. Μιλάμε για 10.000 με 12.000 εμβολιασμούς καθημερινά με το AstraZeneca».

 

Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή να σταματήσουν οι εμβολιασμοί. Σε κάποιες χώρες έχουν τεθεί ηλικιακοί περιορισμοί. Οι επιστήμονές μας θα αποφασίσουν σήμερα ή αύριο αλλά τονίζω ότι το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό μας όπλο απέναντι στον covid-19».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr