«Πρωταθλητές» στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης

 

Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων προηγείται σε ό,τι αφορά τόσο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό (55%), όσο και σε ότι αφορά εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό (47% του πληθυσμού). 

 

Εμβολιασμός: Τα νησιά του Ιονίου «πρωταθλητές»- Τα ποσοστά ανά περιφέρεια

 

Δεύτερη στη λίστα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

 

Συγκεκριμένα, εκεί το 52% των κατοίκων έχει κάνει μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και το 44% των κατοίκων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 

 

Τρίτη στο ποσοστό ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι η Δυτική Μακεδονία (39%)- σε αυτή την περιφέρεια το 45% των κατοίκων έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Από την άλλη, η Αττική- η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας- είναι τρίτη σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση (51%), ενώ βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε ό,τι αφορά στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς (38%). 

 

Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό εμφανίζει η Στερεά Ελλάδα (31%). Σε αυτή την περιφέρεια το 39% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. 

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει την πρώτη δόση ή έχει κλείσει το σχετικό ραντεβού, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι και σε αυτή τη λίστα στην κορυφή (57%) και ακολουθούν Αττική (56%), η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (53%) και η Ήπειρος (50%).