Ελληνικό: Ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων - Την Παρασκευή η επίσημη τελετή

Ελληνικό: Ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων - Την Παρασκευή η επίσημη τελετή Facebook Twitter
Ελληνικό: Ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων - Την Παρασκευή η τελετή εγκαινίων (Eurokinissi)
0

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ελληνικό για την κατεδάφιση κτιρίων του πρώην αεροδρομίου.

Οι μπουλντόζες έπιασαν από νωρίς σήμερα το πρωί δουλειά ενώ στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής θα τελεστούν τα εγκαίνια του νέου επενδυτικού σχεδίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατεδάφιση ξεκίνησε με πέντε κτίρια. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα συνδεόμενων κτιρίων ακριβώς δίπλα απ' τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα.

Σύμφωνα με την απόφαση για την ανάπλαση του χώρου η διαδικασία της κατεδάφισης μπορεί να γίνει ως τις 31 Οκτωβρίου με επιβάρυνση του αγοραστή, δηλαδή της Lamda Development, ή του εγγυητή του.

Ελληνικό: Ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων - Την Παρασκευή η επίσημη τελετή Facebook Twitter

Οι κατεδαφίσεις ξεκινούν από τον τερματικό σταθμό του παλιού Δυτικού Αεροδρομίου, το οποίο χρησιμοποιούσε η παλιά κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία.

Μεταξύ των 93 κτιρίων είναι οι εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων έως το 1965 και ορισμένα κτίρια της παλιάς αμερικάνικης βάσης κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ελληνικό: Ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων - Την Παρασκευή η επίσημη τελετή Facebook Twitter

Η επένδυση περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώρους οικογενειακής απασχόλησης – διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και την πλήρη διαμόρφωση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας καθώς και την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με το πλάνο, θα χτιστεί επίσης το καζίνο και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Ελληνικό: Ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων - Την Παρασκευή η επίσημη τελετή Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

Ελλάδα / «Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

«Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία» απαντά στις επικρίσεις ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος
NEWSROOM
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM