Το ελληνικό κομβόι από τη Μαριούπολη θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία

Το ελληνικό κομβόι από την Μαριούπολη θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/Sotiris Danezis
0

Στην Ουκρανία αναμένεται να διανυκτερεύσει σήμερα το κομβόι με τους Έλληνες ομογενείς και τους δημοσιογράφους που ξεκίνησε από τη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αυτοκινητοπομπή θα μείνει το βράδυ σε ουκρανικό έδαφος για λόγους ασφαλείας, καθώς υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές ενημέρωσαν ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Νόστος 3». Το κομβόι των αυτοκινήτων, με επικεφαλής τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, ξεκίνησε το πρωί από την πόλη Ζαπορίζια, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαριούπολης και κατευθύνεται δυτικά, ενημερώνουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν πως η εν λόγω επιχείρηση διοργανώθηκε, υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, οι οποίες άλλαζαν συνεχώς, από το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης, στο οποίο έχει παραμείνει ο γενικός πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης.

Να σημειωθεί ότι τον γενικό συντονισμό των επιχειρήσεων έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΡΟΣ

Ρεπορτάζ / O Έβρος μετά: Οι κάτοικοι και η ευρύτερη περιοχή μετά τις φωτιές του Αυγούστου

Περιουσίες χάθηκαν, παραγωγές κάηκαν και μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Έβρο, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως ήδη η υπόλοιπη χώρα τούς έχει ξεχάσει.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ