Έλληνας ο καλύτερος αρτοποιός στην Ευρώπη -Παρουσίασε κουλούρα που παρασκευάζεται για τον γάμο

νικήτρια κουλούρα σε διαγωνισμό Facebook Twitter
0

Ο Παναγιώτης Tζίμας κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αρτοποιού στην Ευρώπη, κατά το 18ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO, που πραγματοποιήθηκε στην Verona της Ιταλίας.

Ο αρτοποιός παρουσίασε μιας κουλούρας, που παρασκευάζεται για τον γάμο, χάρη στην οποία κατέκτησε και την πρωτιά. Πρόκειται για στρογγυλό κουλούρι σαν τα πασχαλινά, όπου προστίθεται μέλι. Η συνταγή είναι παραδοσιακή της ιδιαίτερης πατρίδος του της Σαλαμίνας και όπως είπε ο κ. Τζίμας γίνεται κατά παραγγελία στους γάμους, ενώ συνηθίζεται να πηγαίνει και από τη νύφη στην πεθερά την Μεγάλη Τετάρτη.

Έλληνας ο καλύτερος αρτοποιός στην Ευρώπη -Παρουσίασε κουλούρα που παρασκευάζεται για τον γάμο Facebook Twitter

«Αυτό που τους εντυπωσίασε και τους έκανε το κλικ ήταν η παρουσίαση, η γεύση και ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό το συνηθισμένο το ευρωπαϊκό, το ετοιματζίδικο, το φαντασμαγορικό, οι φούσκες που έχουν στην Ευρώπη», είπε ο κ. Tζίμας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ERT3.

Όπως είπε, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα και να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο

Η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», δίνοντας το δικό της ξεχωριστό στίγμα για την γαστρονομία, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 17 χώρες και 520 διαγωνιζόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ