Έκτακτα μέτρα στον Πόρο για τον κορωνοϊό - Απαγορεύσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το νησί

Έκτακτα μέτρα στον Πόρο για τον κορωνοϊό - Απαγορεύσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το νησί Facebook Twitter
0

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τον Πόρο εξαιτίας της ανησυχητικής επιδημιολογικής εικόνας στο νησί. 

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, «με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα» αποφασίστηκε δέσμη μέτρων «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας», για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά αποφασίστηκε:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δίνεται η δυνατότητα αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Όπως ανακοινώθηκε, άμεσα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση.


Από αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο νησί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), δεκαμελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος «για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων».


Τα νέα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 6π.μ της Παρασκευής 7 Αυγούστου, έως και το πρωί της Δευτέρας, 17 Αυγούστου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ