Νέα μέτρα για τη Μύκονο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στο νησί. 

 

Από σήμερα, Σάββατο, επανέρχεται η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Μύκονο, μέτρο που θα ισχύσει έως τις 26 Ιουλίου. Παράλληλα, απαγορεύθηκε η μουσική, όλο το 24ωρο. 

 

Πιο αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη Μύκονο: 

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.


Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου, με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό την Πέμπτη ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι στη Μύκονο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, από 77 στις 7 Ιουλίου σε 318 την Τετάρτη.

 

Εξάλλου, για αυτό τον λόγο η συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα συμπεριλήφθηκε στις 6 περιοχές στις οποίες από σήμερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα


Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.


«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.