Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου για τους συλληφθέντες

Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου για τους συλληφθέντες Facebook Twitter
Φωτ. / Facebook
0

Kατάληψη στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ως ένδειξη αλληλεγγύης των συλληφθέντων για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους.

Περίπου 40 άτομα προχώρησαν σε κατάληψη στο ελληνικό προξενείο, υπέρ των τριών συλληφθέντων για τη φονική έκρηξη στους Αμπελόκηπους, των οποίων οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για τους Μαριάννα ΜανουράΔήμητρα Ζαραφέτα και Δημήτρη Παπαθανασίου. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για άλλες σχετικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, «σήμερα το πρωί ομάδα αναρχικών, αποτελούμενη από περίπου 40 άτομα, πραγματοποίησε παράνομη κατάληψη των χώρων υποδοχής του προξενείου, ως διαμαρτυρία για τους συντρόφους τους που εμπλέκονται στα πρόσφατα γεγονότα στους Αμπελοκήπους».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά από προειδοποιήσεις να αποχωρήσουν ήσυχα από το σημείο, παρενέβη η αστυνομία, η οποία και τους απομάκρυνε. Η ομάδα των καταληψιών έφερε πανό στα οποία αναφέρονταν τα ονόματα των συλληφθέντων «Μαριάννα», «Δήμητρα» και του νεκρού «Κυριάκου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM