Έκρηξη στη Συγγρού: Άνοιξε η λεωφόρος μετά την απομάκρυνση των συντριμμιών

Έκρηξη στη Συγγρού: Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι - Απομακρύνονται συντρίμμια Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού, που είχε κλείσει μετά την ισχυρή έκρηξη νωρίς το πρωί σε κτίριο. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας ηλικιωμένος και σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το skai.gr, αν η εν λόγω έκρηξη συνέβαινε σε μια καθημερινή ημέρα τα αποτελέσματα θα ήταν ολέθρια. Σε κάθε περίπτωση, η λεωφόρος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία μετά από 13 ώρες αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των αρχικών εκτιμήσεων ο δρόμος υπολογιζόταν να επανέλθει στην κανονικότητα αύριο το μεσημέρι.

Στο μεταξύ στελέχη της πυροσβεστικής ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι η διαρροή αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες του protothema.gr, ανέφεραν ότι η πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την εταιρεία διανομής αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Σύμφωνα με την εταιρεία το κτίριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7. Πιθανώς, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Έτσι, οι τεχνικοί εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ