Πυροσβεστική: Υπάρχουν αναφορές για σχεδόν ταυτόχρονη έναρξη δύο πυρκαγιών στην Πεντέλη

Καμένα στην Πεντέλη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Υπάρχουν αναφορές πως δύο πυρκαγιές ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Πεντέλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. 

«Γίνονται αναφορές- και ήδη ελέγχονται τα δεδομένα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού- ότι είχαμε στο Νταού Πεντέλης στις 17:19 σχεδόν δύο ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Αρτοποιός.  

«Αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα δύο μέτωπα που μας προβλημάτισαν. Το περιπολικό που πήγε εκεί προσπάθησε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο, όμως η πυρκαγιά μεταδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα, λόγω του πολύ δυνατού ανέμου που έπνεε εκείνη την ώρα στην περιοχή και κατηύθυνε την πυρκαγιά νότια, προς το Ντράφι», συμπλήρωσε. 

Σχολιάζοντας αναφορές πως καθυστέρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επεσήμανε ότι στο Νταού Πεντέλης υπάρχει δασικό περιπολικό του 12ου Πυροσβεστικού σταθμού Αθηνών, που βρίσκεται για αυτό τον λόγο εκεί. 

Ερωτηθείς για καταγγελίες πολιτών πως δεν είδαν κανένα πυροσβεστικό όχημα, ο κ. Αρτοποιός απάντησε: «Με απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους που υπέστησαν υλικές ζημιές, το πρώτιστο μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε να μην κινδυνεύσει ούτε ένας συμπολίτης μας». 

Οι πυροσβέστες «έκαναν το καλύτερο δυνατό» υπογράμμισε. «Σε πρώτο χρόνο προσπάθησαν να είναι σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς, πρώτιστο μέλημα να μην κινδυνεύσει κανένας συμπολίτης μας», επανέλαβε. 

Παράλληλα επεσήμανε τις απομακρύνσεις πολιτών που πραγματοποίησε η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία. 

«Απομακρύναμε 85-90.000 κόσμο, μια ολόκληρη μεγάλη πόλη, σε ένα δύσκολο δασικό, οικιστικό ιστό. Οι άνθρωποι αυτοί θα κινδύνευαν. Βγάλαμε τον κόσμο από τα σπίτια τους με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ», δήλωσε. 

«Θα είχαμε πρόβλημα. Σε μια δασική πυρκαγιά δεν κινδυνεύεις να καείς, αλλά από την εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων καπνού», συμπλήρωσε. 

Αναφορικά με την κατάσταση στην Πεντέλη, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά, την οποία επιτηρεί η Πυροσβεστική. Για αυτό τον σκοπό δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο κάνουν διαβροχή στην ευρύτερη περιοχή, για να μην υπάρξει καμία αναζωπύρωση. 

«Ελέγχουμε την περίμετρο της πυρκαγιάς. Αν δεν σβήσει και το τελευταίο "καντηλάκι" δεν πρόκειται να φύγουμε από το σημείο της φωτιάς», υπογράμμισε.  

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ