Έγκλημα στο Βελβεντό: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον γυναικοκτόνο από το Εφετείο Κοζάνης

Έγκλημα στο Βελβεντό: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον γυναικοκτόνο από το Εφετείο Κοζάνης Facebook Twitter
0

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε σήμερα το Εφετείο Κοζάνης, στον συζυγοκτόνο της Ανθής Λινάρδου το 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το δικαστήριο ομόφωνα υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καταδικάζοντας τον 49χρονο Τάσο Τσιουχάρα και απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα των ελαφρυντικών που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, όπως της σύννομης ζωής, της μεταμέλειας, και της καλής συμπεριφοράς μετά τη γυναικοκτονία της συζύγου του.

Παράλληλα, απέρριψε επίσης ομόφωνα τη μετατροπή της ισόβιας κάθειρξης σε ποινή 10 ετών, που ζήτησε η υπεράσπιση. Με την τελική ανάγνωση της ποινής, οι συγγενείς της 37 χρονης ξέσπασαν με οργή κατά του κατηγορουμένου και χρειάστηκε παρέμβαση των ανδρών της ΟΠΚΕ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στην απολογία του, ο συζυγοκτόνος ζήτησε συγνώμη από την μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής, σημειώνοντας πως έχει μετανιώσει για όλα. «Η σύζυγός μου δήλωσε ότι θέλει να χωρίσει και να πάρει και τα παιδιά στην Αθήνα. Μου είπε ότι η απόφαση της είναι οριστική και το ενδεχόμενο να χάσω τα παιδιά μου με εξόργισε», ανέφερε για τη μοιραία μέρα.

Παράλληλα, υποστήριξε πως είπε στην σύζυγό του πως γνωρίζει όλα τα μηνύματα που αντάλλασσε στο κινητό της με τον παλιό της ερωτικό σύντροφο και ότι θόλωσε το μυαλό του όταν η γυναίκα του τον χτύπησε στο πρόσωπο. Όπως υποστήριξε, τότε την χτύπησε και στην συνέχεια για να μην ακούνε τα παιδιά τις φωνές της έκλεισε το στόμα και την μύτη.

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αλλά και ο Εισαγγελέας της έδρας κατ' επανάληψη ρώτησαν τον κατηγορούμενο, αν, στα 15 λεπτά που διήρκησε η πάλη μέχρι να ξεψυχήσει η γυναίκα του, ο ίδιος αναρωτήθηκε τι κάνει κι εάν πέρασε από το μυαλό του η σκέψη να σταματήσει, με τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν είχε την ψυχική ηρεμία να σκεφθεί εκείνη την ώρα κι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM