Εφορία: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για μεγαλοοφειλέτες

Εφορία: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για μεγαλοοφειλέτες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Άρχισαν εκ νέου σήμερα  οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί της ΑΑΔΕ σε βάρος μεγαλο-οφειλετών της εφορίας, οι οποίοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και δεν προχώρησαν εντός συγκεκριμένων προθεσμιών σε ρύθμιση των χρεών τους.

Το νέο πρόγραμμα πλειστηριασμών που ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ εκτείνεται έως τον Μάρτιο του 2023 και περιλαμβάνει διαμερίσματα, καταστήματα, επαγγελματικά κτίρια, οικόπεδα, αποθήκες ακόμα και αγροτεμάχια, όπως αναφέρει η ΕΡΤ

Σήμερα σε πλειστηριασμό βγήκαν: οικόπεδο 155 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη με τιμή 1ης προσφοράς 78.128,75 ευρώ, διαμέρισμα 112,50 τμ επίσης στη Θεσσαλονίκη (τιμή 1ης προσφοράς: 78.128,75 ευρώ), και άλλο οικόπεδο-πάλι στη Θεσσαλονίκη- 351,20 τμ , με τιμή 1ης προσφοράς: 78.128,75 ευρώ.

Στόχος της ΑΑΔΕ μέσω των πλειστηριασμών είναι να περιορίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία οι οποίες ξεπερνούν τα 112,5 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 25,482 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης. «Κόκκινα» χρέη στην εφορία έχουν 4.744.758 φυσικά και νομικά πρόσωπα από τους οποίους 1.364.368 έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα ενώ 1.975.739 φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Από την ημέρα επίδοσης στον οφειλέτη αντιγράφου της έκθεσης κατάσχεσης, αυτός στερείται του δικαιώματος ελεύθερης διάθεσης του ακινήτου, ενώ εάν δεν έχει εντάξει τις οφειλές του σε πρόγραμμα ρύθμισης, μετά την παρέλευση 40 ημερών και το αργότερο σε τέσσερις μήνες από την κατάσχεση, ορίζεται ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι υπάρχει  η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης του εκδοθέντος προγράμματος πλειστηριασμού με την ένταξη του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών του σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις ή με την έκδοση δικαστικής απόφασης περί αναστολής του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ