Το Δημόσιο ζητά να μην καταβληθεί αποζημίωση για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι

Συζητήθηκε η έφεση του Δημοσίου για την μη καταβολή αποζημίωσης για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Συζητήθηκε σήμερα στο διοικητικό Εφετείο της Αθήνας η έφεση που άσκησε το Δημόσιο για το ζήτημα της καταβολής αποζημίωσης σχεδόν 490.000 ευρώ στην οικογένεια 11χρονου Μάριου, που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα το 2017 στο Μενίδι.

Την αποζημίωση έχει επιδικάσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο ενώ η απόφαση του Εφετείου αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες.

Στην συζήτηση παραβρέθηκαν οι γονείς του μικρού Μάριου, ο οποίος κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου του στο Μενίδι, τον Ιούνιο του 2017, δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και λίγες ώρες μετά υπέκυψε.

Η οικογένειά του είχε υποβάλει αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζητώντας να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση αλλά και οι συγγενείς του 11χρονου να παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του, αλλά απέναντι τους» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

Πρόσθεσε δε ότι «Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου τις σκέψεις και τις παραδοχές του Διοικητικού Πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» 

Από την πλευρά του το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολό της η αίτηση της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο του 11χρονου.

Το διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς όχι μόνο δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα στην περιοχή, αλλά αντιθέτως τα μέτρα είχαν εξασθενήσει, παρά το γεγονός ότι στο Μενίδιείχε αυξημένη εγκληματικότητα και παράνομη οπλοκατοχή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ