ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστή πέστροφα με παθογόνο μικροοργανισμό

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστή πέστροφα με παθογόνο μικροοργανισμό Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΕΦΕΤ
0

Ανακαλείται συσκευασμένη καπνιστή πέστροφα, καθώς ο ΕΦΕΤ, μετά από έλεγχο διαπίστωσε την ύπαρξη παθογόνου μικροοργανισμού.

Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία “ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ DODONI”, στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια Eλέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστής πέστροφας, με την εμπορική ονομασία “ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ DODONI” με αριθμό παρτίδας 01280524 και ημερομηνία λήξεως 07/10/2024, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Επιχείρηση TSIALIOS FARM ΤΣΙΑΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο.Ε. που εδρεύει στην Σινώπη Πρέβεζας. Μετά την εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM