ΤΩΡΑ

EDPR: Εγκαινιάστηκε το πρώτο της αιολικό πάρκο στην Ελλάδα- Σχέδια για επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

EDPR: Εγκαινιάστηκε το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα- Σχέδια για επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Η EDP Renewables, τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εγκαινίασε το πρώτο της έργο στην Ελλάδα- ένα αιολικό πάρκο με εγκατεστημένη ισχύ 45MW στην περιοχή Λιβάδι, κοντά στη Μαλεσίνα.

Το έργο αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 48.000 τόνων εκπομπών CO2 ετησίως, ενώ η ενέργεια που θα παράγεται μέσω του αιολικού πάρκου θα μπορεί να τροφοδοτήσει περισσότερα από 28.000 νοικοκυριά.

Στα σχέδια της EDPR είναι ο διπλασιασμός της δυναμικότητάς της στην Ελλάδα έως το 2025, φτάνοντας περίπου τα 500 MW εγκατεστημένης ισχύος, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος ανάπτυξης των έργων.

«Το Αιολικό Πάρκο Λιβάδι είναι ένα σημαντικό έργο για την εταιρεία μας, καθώς αποτελεί το πρώτο έργο που τίθεται σε λειτουργία στη χώρα. Η Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα μία σημαντική αγορά για εμάς, λόγω της δέσμευσής της για την ανάπτυξη των ΑΠΕ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP και της EDP Renewables. 

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ελλάδα / Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Η ανάλυση από τα βίντεο στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, εκεί από όπου ξεκίνησε και κατέληξε το μαύρο σκούτερ την ημέρα της δολοφονίας, δείχνει την ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού
LIFO NEWSROOM