Έβρος: Ένας νεκρός πρόσφυγας και ένας νοσηλευόμενος με υποθερμία

Έβρος: Ένας νεκρός πρόσφυγας και ένας νοσηλευόμενος με υποθερμία Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ένας άντρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, ανασύρθηκε χθες νεκρός πλησίον του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών. Η σορός του εντοπίστηκε από άνδρες της συνοριακής φύλαξης μέσω θερμικής κάμερας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για παράτυπο μετανάστη ή πρόσφυγα, ο οποίος έχασε τη ζωή του πιθανότατα από υποθερμία, ενώ ήταν καλυμμένος με ένα μέτρο χιόνι. 

Ο εντοπισμός της σορού οδήγησε και στη διάσωση ενός άλλου ατόμου, ο οποίος εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο διακινητές και επτά παράνομα εισελθόντες στη χώρα, ένας εκ των οποίων μετά βίας μπορούσε να κινηθεί καθώς τα βρεγμένα του ρούχα είχαν παγώσει επάνω του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο υποθερμίας μεταναστών ή προσφύγων, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές-περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ