Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική

Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα οι δύο συλληφθέντες φέρονται να συνδέονται με την επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο και στα γραφεία του κόμματος στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Αρχαίου Θεάτρου, στο Μενίδι τον περασμένο Μάιο.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατικές πράξεις κατά συναυτουργία, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και βαριά σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όπου το αντικείμενο της είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος. Στο πλαίσιο της υπόθεσης διενεργήθηκαν δύο έρευνες σε σπίτια, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων. Από τις έρευνες της Ελληνική Αστυνομία προέκυψε πως τα συγκεκριμένα άτομα, Έλληνες 36 και 35 χρονών, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες επιθέσεις εναντίον Χρυσαυγιτών.

Για την επίθεση στο Μενίδι την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι». Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη ενέργειες. Αυτές ήταν η επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας» (31-03-2017), επίθεση σε βάρος μελών της Χρυσής Αυγής, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν» (14-06-2017), επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Χρυσής Αυγής, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam» (17-10-2017) και τέλος επίθεση σε βάρος εγκαταστάσεων της Χρυσής Αυγής επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle» (11-02-2019). 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνδικαλιστικών φορέων και συνάδελφοι του αστυνομικού
LIFO NEWSROOM
Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Ελλάδα / Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 17χρονος είχε χρησιμοποιήσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να εισέλθει στο κατάστημα και να παραγγείλει ποτά
LIFO NEWSROOM