Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν σε μεγάλη φωτιά κοντά στην Πάτρα

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν σε μεγάλη φωτιά κοντά στην Πάτρα Facebook Twitter
0

Δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί στη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη, ανάμεσα στους οικισμούς Άνω Συχαινά και Βούντενη των Πατρών.

Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά -μόλις δύο χιλιόμετρα- από την πόλη της Πάτρας και η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης.


Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν εξαπλώσει το μέτωπο της φωτιάς, η οποία καίει αγροτοδασική έκταση κι απειλεί, στην περίμετρό της, κατοικημένες περιοχές.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής βρέθηκε εγκλωβισμένο ανάμεσα στις φλόγες, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν και να καεί ολοσχερώς.


Οι τραυματίες πυροσβέστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και τελικά διακομίστηκαν στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στον πρώτο τραυματία ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Ο δεύτερος πυροσβέστης που έχει τραυματιστεί στα μάτια, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.


Μάχη να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 23 οχήματα, σαράντα πυροσβέστες και είκοσι τρία άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ συντρέχουν τρεις υδροφόρες δήμων και κάνουν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο Εricsson και τέσσερα Canadair.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ