Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: «Έσπασαν» τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: «Έσπασαν» τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους Facebook Twitter
0

Με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους δυο νεαρούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Στους κατηγορούμενους, ρουμανικής καταγωγής ηλικίας 31 και 33 ετών, επιβλήθηκε, στον κάθε ένα, κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μηνών για την απόπειρα ληστείας.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ενόχους, όπως και πρωτόδικα, τους δύο δράστες της δολοφονίας, 31 και 33 ετών, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, καθώς επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά. Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ο καθένας για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίος ο ένας σχετιζόταν από δεκαετίας με το θύμα, δολοφόνησαν τον συγγραφέα όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα που του ζήτησαν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ