Δικογραφία και για δεύτερο καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές. Η δικογραφία αφορά    κυκλώματος που  ζητούσε χρήματα από τους φοιτητές για να αποκομίσουν ευνοϊκότερη βαθμολογία.

 

Συνολικά έως τώρα δικογραφίες έχουν σχηματιστεί για τέσσερα άτομα. Μετά τον πρώτο καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος ζητούσε χρήματα από τους σπουδαστές προκειμένου να περάσουν τα μαθήματα, o δεύτερος καθηγητής φαίνεται να εκβίαζε όσους έπρεπε να παραδώσουν διπλωματική εργασία., 

 

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε στήσει ένα φροντιστήριο, και συνεργαζόταν με δύο καθηγητές. Ο ένας έστελνε εκεί τους μαθητές ώστε να περνούν τα μαθήματα και ο δεύτερος μέσω τους ίδιους κυκλώματος έγραφε τις εργασίες...

 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη και του δεύτερου καθηγητή μετά τις καταγγελίες για τη δράση του πρώτο καθηγητή και του φροντιστηρίου στην πόλη των Σερρών. Σε εξέλιξη είναι και ένορκη διοικητική εξέλιξη και ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης το ίδρυμα αναμένεται να ασκήσει και πειθαρχικές διώξεις.

 

 

«Από τον Οκτώβριο ακουγόταν ότι πιθανότατα εμπλέκεται ένας ακόμα καθηγητής. Φαίνεται ότι οι κατηγορίες που σχετίζονται με αυτόν τον καθηγητή σχετίζονται με την εκπόνηση εργασιών με πληρωμή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης.