ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δημοσκόπηση: «Όχι» στη χρήση του όρου Μακεδονία, λέει το 71,5%

Δημοσκόπηση: «Όχι» στη χρήση του όρου Μακεδονία, λέει το 71,5% Facebook Twitter
7

Την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» εκφράζουν οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής).

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 71,5% δεν αποδέχεται τη χρήση του «όρου Μακεδονία» ενώ το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία και το 6% δεν απαντά.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες εκτιμούν πως οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα είναι σε λάθος κατεύθυνση σε ποσοστό 56%. Το 26,5% λέει πως είναι σωστή, ενώ αντίστοιχα το 54% κρίνει αρνητικά τη στάση του Κ. Μητσοτάκη και το 21,5% θετικά.

Το 47% θεωρεί πως είναι λάθος και οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ενώ το 26% σωστές.

Το 51% κρίνει αρνητικά τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και το 26,5% θετικά.

Το 41% κρίνει αρνητικά τη στάση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και το 34,5% θετικά.

Ελλάδα
7

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αν ένας πραγματικά αμερόληπτος και αντικειμενικός επιστήμονας, μελετούσε με την επιστημονική μεθοδολογία αυτή την ιστορία, και προσπαθούσε να ταιριάξει ή να αποδώσει κάπου τον Μακεδονικό πολιτισμό, δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει στην Ελλάδα.Η Ελλάδα έχει μία ιστορία πολλών χιλιάδων ετών. Παρήγαγε πολλούς και λαμπρούς πολιτισμούς που φώτισαν και διαμόρφωσαν ολόκληρο τον υπόλοιπο ανθρώπινο πολιτισμό. Ο τόπος αυτός δεν γέννησε έναν μονάχα Μέγα Αλέξανδρο αλλά μυριάδες Ήρωες και προσωπικότητες αντίστοιχης εμβέλειας. Έθεσε τα θεμέλια σε όλες σχεδόν τις επιστήμες. Παρήγαγε απαράμιλλη τέχνη που όμοια της δεν είδαμε ποτέ πριν, ούτε μετά. Έδωσε και κέρδισε ξανά και ξανά, άνισους Αγώνες όμοιους με εκείνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα μπορούσε κανείς να γράφει ώρες, μέρες, μήνες και χρόνια. Κι αυτά όλα είναι ένα μικρό μόνο μέρος του αρχαίου Ελληνικού θαύματος που διασώθηκε και έφτασε στις μέρες μας. Όλο αυτό όμως συνεχίζεται ακόμα και σήμερα κι ας προσπαθούν κάποιοι να πείσουν τον κόσμο πως οι Έλληνες του σήμερα δεν σχετίζονται με εκείνους, είναι τεμπέληδες και δεν παράγουν πια αντίστοιχα θαύματα. Ας κοιτάξουν ανά τον κόσμο και θα διαπιστώσουν πως σε όλα σχεδόν τα μεγάλα επιστημονικά, καλλιτεχνικά κλπ. επιτεύγματα, υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένας Έλληνας που συνήθως έχει και ηγετικό, κρίσιμο ή διευθυντικό ρόλο. Οι Έλληνες ακόμα και σήμερα, και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τους στήνουν, επιλύουν για λογαριασμό του κόσμου προβλήματα που άλλοι πάλευαν να λύσουν χρόνια και δεν μπορούσαν. Γράφουν ιστορία και οδηγούν την ανθρωπότητα μπροστά ακόμα και σήμερα, ακόμα κι από τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόμαστε.Οι σκοπιανοί από την άλλη τι έχουν δώσει στον παγκόσμιο πολιτισμό; Αλήθεια;; Ακόμα και οι προσωπικότητες που προσπαθούν να προβάλουν ως δικές τους, όπως οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, ήταν Έλληνες. Πως θα μπορούσε κάποιος να ταυτίσει ή να ταιριάξει τα υπέρλαμπρα επιτεύγματα των Ελλήνων Μακεδόνων με τους σκοπινούς;Σε τι συμπέρασμα θα μπορούσε να καταλήξει αυτός ο αμερόληπτος και αντικειμενικός επιστήμονας; Όπως λέμε, το πράμα σε οδηγεί μόνο του.
Δεν με πολυενδιαφέρει το θέμα του ονόματος (επειδή θεωρώ ότι το παιχνίδι χάθηκε εδώ και 25 χρόνια), αλλά ένα πράγμα το βρίσκω _πολύ_ ύποπτο μέσα σε αυτό το τζέρτζελο που γίνεται με το όνομα αυτές τις μέρες.Οποιο, μα εντελώς όποιο, και να καταλήξει να είναι το όνομα, η γείτων χώρα θα μπει στο ΝΑΤΟ. Και αργά η γρήγορα θα ζητήσει και ένταξη στην Ε.Ε. Όλη η βαβούρα για το όνομα δεν γίνεται επειδή ξύπνησαν μια ωραία μέρα και το θυμήθηκαν. Γίνεται _ακριβώς_ για να μπορέσουν να μπουν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ (που είναι το ίδιο συνδικάτο, για όσους θυμούνται παλιές εποχές).Σκέφτομαι ότι άντε, έστω ότι η ελληνική πλευρά καταφέρνει να περάσει την πιό ακραία, μαξιμαλιστική θέση της. Έστω ότι όλος ο κόσμος από εδώ και μπρος θα τους ονομάζει επίσημα Φιρφιρίκους. Έστω ότι αλλάζουν και το σύνταγμα τους, και τα ονόματα των πλατειών τους. Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε τους Φιρφιρίκους σαν ισότιμα μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε; Μαζί με την Τουρκία και την Αλβανία;Εδώ η - νατοϊκό μέλος - Τουρκία μας έχει πάρει ήδη τα Ιμια (συγνώμη, Καρντάκ ήθελα να πω) και ζητάει το μισό Αιγαίο. Και το ΝΑΤΟ σφυρίζει αδιάφορα, εδώ και χρόνια. Η Τουρκία δεν έχει απολύτως καμμία πλατεια ή αεροδρόμιο με ελληνικές ονομασίες. Αυτό δεν την εμποδίζει να ζητάει ότι θεωρεί ότι της ανήκει - μέσα στο ΝΑΤΟ πάντα.Αναρωτήθηκε άραγε ποτέ κανένας ότι οι γείτονες - αφού γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ - μπορούν να διεκδικήσουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, όπως θέλουν - ακόμα και αν επίσημα λέγονται Φιρφιρικιστάν;Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας ότι με το να ασχολιόμαστε απλά για το όνομα (το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ όνομα) τους βοηθάμε στην τελική να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ;
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ. Τα κόμματα αυτά που έχουν σαν θέση τη σύνθετη ονομασία έλαβαν το 80% περίπου των ψήφων στις τελευταίες εκλογές. Τώρα αυτοί που τα ψήφισαν ανακάλυψαν ότι διαφωνούν με αυτή την θέση. Άβυσσος η ψυχή του νεοέλληνα ψηφοφόρου...
Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή να προσγειωθούμε στη (διεθνή) πραγματικότητα... Ο όρος χρησιμοποιείται παγκοσμίως και ό,τι κι αν πετύχουμε αυτή τη στιγμή και πάλι νίκη θα είναι.
Σύνταγμα της Ελλάδας Άρθρο 1 1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.Υπάρχουν άλλες 193 χώρες αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ και αρκετές ακόμα μη αναγνωρισμένες. Και μεγάλη ποικιλία πολιτευμάτων! (Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιο που να επιβάλλεται η trendy άποψη της μειοψηφίας...) Just in case..
Δε θα σχολιάσει κανείς πόσο πλανημένο είναι το «εθνικιστικό», «θρησκόληπτο», «πατριδολάγνο» 71,5% του ελληνικού λαού;Δε θα καγχάσει κανείς για το λαουτζίκο;Ω, συντριπτική πλειονότητα των σχολιαστών της Lifo, με απογοητεύετε..