Περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες, ποσοστό της τάξης του 51,4%, δηλώνουν ότι φέτος δεν θα πάνε ούτε ολιγοήμερες διακοπές σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. 

 

Παράλληλα, από από όσους δηλώνουν ότι θα τα καταφέρουν, η πλειοψηφία, το 18,2%, αναφέρει ότι θα καταφύγει στο εξοχικό ή στο χωριό. Στη δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, οι πολίτες εμφανίζονται γενικά ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορωνοϊού. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Ωστόσο οκτώ στους δέκα (79,4%) δεν θεωρούν πιθανό η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται να κλείσει λόγω της πανδημίας.

 

Οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν «θετικά» και «μάλλον θετικά» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ οι πολίτες απαντούν ότι εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Το 47,1% απαντά στο σχετικό ερώτημα «ναι όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον».

 

Επίσης, «θετικά» ή «μάλλον θετικά» αντιμετωπίζει το 55,1% τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που έλαβε η κυβέρνηση, έναντι 41,1% που θεωρεί το αντίθετο. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57, 3%) αναφέρει ότι δεν προβαίνει σε κάποια ενέργεια όταν διαπιστώσει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό και μόλις ένας στους τρεις προχωρεί σε διαμαρτυρία προς τον υπεύθυνο. Ελάχιστοι (2,4%) είναι εκείνοι που επιλέγουν την επίσημη καταγγελία.

 

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά 

 

Ανήσυχο «πολύ» και «αρκετά» δηλώνει αθροιστικά το 74,7% των ερωτηθέντων για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ενώ ποσοστό 24,2% ανησυχεί «λίγο» ή «καθόλου».

 

Πάνω από 20 μονάδες η «ψαλίδα» 

 

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21,2 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 41,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20,4%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,4%.

 

Κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25 (1,9%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14% και το «Λευκό, Ακυρο, Αποχή» το 3%.

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 13 Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr