Ένα πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών με δυσκολία ακοής, έχει τεθεί σε λειτουργία στο Ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων τις τελευταίες ημέρες.

 

Ήδη, έχει ξεκινήσει η ευρεία χρήση μάσκας με διαφάνεια από το προσωπικό που- σε συνδυασμό με τεχνολογίες προσβασιμότητας- δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βλέπει τα χείλη των εργαζομένων στο Ληξιαρχείο και να κάνει χειλεοανάγνωση.

 

Ταυτόχρονα ο χρήστης ακουστικών βαρηκοΐας/κοχλιακού εμφυτεύματος θα λαμβάνει ασύρματα την ομιλία του υπαλλήλου που τον εξυπηρετεί στη συσκευή του με υψηλή ευκρίνεια (τεχνολογία Τelecoil). Ο κωφός επισκέπτης θα βρίσκεται μπροστά στο γκισέ, θα περιγράφει με βιντεοκλήση στον απομακρυσμένο διερμηνέα νοηματικής το αίτημα του και ο διερμηνέας, ως ενδιάμεσος, θα το μεταφέρει στον υπάλληλο του ληξιαρχείου και αντίστροφα (υπηρεσία IRIS/Relay Service). Επίσης ο βαρήκοος/κωφός πολίτης θα διαβάζει σe tablet τον on line υποτιτλισμό της ομιλίας του υπαλλήλου (υπηρεσία Speech2text).

 

Δήμος Αθηναίων: Σύστημα για την εξυπηρέτηση πολιτών με δυσκολία ακοής στο Ληξιαρχείο
EUROKINISSI

 

Δήμος Αθηναίων: Σύστημα για την εξυπηρέτηση πολιτών με δυσκολία ακοής στο Ληξιαρχείο
EUROKINISSI

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη των εταιρειών «Pennie» και «Galiotos earcare- ακουστικά βαρηκοΐας», που θα καλύψουν και το κόστος συντήρησης, μέσω του «Υιοθέτησε την πόλη σου».

 

«Δεν πρόκειται μόνο για μία πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται για την εξυπηρέτηση του κοινού. Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής της σχέσης μεταξύ δήμου και πολιτών. Είναι η δική μας συμβολή στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις πόλεις που έρχονται πιο κοντά στους ανθρώπους της, που είναι εκεί όπου οι άνθρωποί της, την χρειάζονται», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr