Δήμος Αθηναίων: Η εφαρμογή AthensTrees για να βλέπετε όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη

Δήμος Αθηναίων: «Πράσινη» εφαρμογή με διαδραστικό χάρτη για τις δενδροφυτεύσεις στην πόλη Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι πολίτες της Αθήνας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλες τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη, μέσα από έναν «πράσινο» χάρτη.

Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων «AthensTrees», βοηθά όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται, να παρακολουθούν όλες τις νέες δενδροφυτεύσεις, τον αριθμό τους, το είδος των δένδρων που φυτεύονται αλλά και τα ακριβή σημεία τους, μέσω ενός διαδραστικού χάρτη που δημιούργησε η ΔΑΕΜ. Για τη νέα αυτή εφαρμογή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφέρει πως «το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που συνυπογράψαμε με τους πολίτες της Αθήνας έχει ενεργοποιηθεί. Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Δενδροφυτεύσεων της ΔΑΕΜ Α.Ε. συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής για μία πράσινη, βιώσιμη και οικολογική Αθήνα.

«Ήδη η Διεύθυνση Πρασίνου έχει τοποθετήσει πάνω από 1000 δένδρα από την αρχή του έτους. Δίνοντας προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες, στοχεύουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε μια σύγχρονη μητρόπολη για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες», τονίζει χαρακτηριστικά. Η υλοποίηση της «πράσινης» εφαρμογής AthensTrees, πραγματοποιήθηκε από την ΔΑΕΜ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργο Αποστολόπουλο.

«Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή κάθε δημότης της Αθήνας γίνεται κοινωνός της προσπάθειας για μία πιο πράσινη πόλη. Από σήμερα προσφέρουμε νέες δυνατότητες σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που επιθυμούν μία πράσινη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», αναφέρει από τη μεριά του ο κ. Αποστολόπουλος.

Δήμος Αθηναίων: «Πράσινη» εφαρμογή με διαδραστικό χάρτη για τις δενδροφυτεύσεις στην πόλη Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM