Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
5

O Άρειος Πάγος αναίρεσε το απορριπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση άδειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, δημοσιεύτηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, κατά την οποία το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Η αναίρεση ή όχι του βουλεύματος συζητήθηκε προχθές ενώπιον του ΣΤ' ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που έκρινε ότι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό. Η κυρία Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Κατόπιν αυτού, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές. Η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρείται κρίσιμη καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ