Δικηγόροι: Δημιουργείται επιτροπή διεκδίκησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Δικηγόροι: Δημιουργείται επιτροπή διεκδίκησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα Facebook Twitter
0

Την δημιουργία επιτροπής για την διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα ανακοίνωσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός αποκάλυψε ότι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδριάζει στην Λάρισα θα συζητήσει και αναμένεται να ψηφίσει την έγγραφη πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας προς το πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την δημιουργία επιτροπής επιστημόνων για την διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό και τις αλλαγές που έρχονται και θα βοηθήσουν τους δικηγόρους καθώς θα πληρώνουν μικρότερες εισφορές. Άλλωστε ο νόμος Κατρούγκαλου οδήγησε πολλούς επαγγελματίες του χώρου στο κατώφλι των 120 δόσεων.

Αναφορικά με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα τόνισε ότι είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 60 χρόνια αλλά όπως σημείωσε δεν λύνει το θέμα του αδικήματος της απιστίας για το τραπεζικό σύστημα.

Μιλώντας για την διαμεσολάβηση εκτίμησε ότι θεσμός δεν θα πετύχει να λύσει τα προβλήματα και να επιταχύνει τους ρυθμούς της δικαιοσύνης αν στις επιτροπές δεν συμμετέχουν δικηγόροι. Μάλιστα τόνισε ότι στον σχετικό πίνακα για την απονομή της η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ της 17ης και 24ης θέσης.

Ο κ. Βερβεσός αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου και τις σχετικές επιτροπές υπογράμμισε ότι δεν θα μπορέσουν να λύσουν το ζήτημα της επαναπροώθησης.

Με πληροφορίες από larisanet / Onlarisa 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ