ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκαν Κασιδιάρης-Πατέλης - Συνελήφθησαν όσοι ήταν στο δικαστήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκαν Κασιδιάρης-Πατέλης - Συνελήφθησαν όσοι ήταν στο δικαστήριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την δίκη της Χρυσής Αυγής, οι πρώτοι ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση παραδίδονται οικειοθελώς στην αστυνομία. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήδη παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ενώ λίγο αργότερα, στο Α/Τ Νίκαιας παραδόθηκε και ο πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης. 

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε «υπερήφανος» που οδηγείται στην φυλακή «για τις ιδέες του».

Όσοι από τους ενόχους βρίσκονταν μέσα στην δικαστική αίθουσα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές. Οι ένοχοι των οποίων οι αιτήσεις για αναστολή δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, αποχωρούν από την αίθουσα με την συνοδεία ισχυρών δυνάμεων. 

Ποια στελέχη οδηγούνται στη φυλακή

 

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ως εκ τούτου θα οδηγηθούν στην φυλακή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος ενώ η απόφαση αφορά και στον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρουν και οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Μίχος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος καθώς και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης και, φυσικά, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σε ποιους δόθηκε αναστολή ποινών

 

Από την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, δόθηκε αναστολή στην Ελένη Ζαρούλια, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Δημήτρη Κουκούτση και τον Μιχαήλ Αρβανίτη. Για τους πρώην βουλευτές που θα παραμείνουν ελεύθεροι αποφασίστηκε εγγυοδοσία 20.000 ευρώ και άλλοι περιοριστικοί όροι.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες που παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Σκάλκος - Είχε καταδικαστεί σε 7 έτη κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα
Δήμου: 7 έτη κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα
Μαρίας: 7 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες
Αντωνακόπουλος: 3 έτη φυλάκιση και 6 μήνες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ
Παπαδόπουλος: 7 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες
Καστρινός: 3 έτη φυλάκιση και 6 μήνες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ
Δασκαλάκης: 5 έτη κάθειρξη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ