Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στην αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού και άλλων 3 κατηγορουμένων

Αστυνομικός συνοδεύει τον Γιάννη Λαγό στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιάννη Λαγού και άλλων τριών καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

Ακούγοντας την απόφαση των δικαστών, ο Γιάννης Λαγός άρχισε να χειροκροτά με δεικτική διάθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Πέρα από τον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή, αίτημα για να αποφυλακιστούν είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπέρ της απόρριψης των αιτημάτων τους είχε ταχθεί η εισαγγελέας. 

Νωρίτερα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι συνήγοροι του Γιάννη Λαγού δευτερολόγησαν επί του αιτήματος αναστολής, ενώ τον λόγο έλαβε και ο κατηγορούμενος, ο οποίος σήμερα κατά την εκφώνηση του ονόματός του δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Μιλώντας στο δικαστήριο είπε πως θεωρεί ότι αδικείται επί εννιά χρόνια και συμπλήρωσε ότι είναι φυλακισμένος συνολικά τρία χρόνια «παντελώς άδικα». Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών. 

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας ,φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λαγός. «Δολοφόνος είσαι», του απάντησε η Μάγδα Φύσσα στην τελευταία του φράση. 

«Όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος, λέει αλήθεια, διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους», είπε στο δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ένας εκ των συνηγόρων του ευρωβουλευτή. Ο δικηγόρος επανέλαβε τους ισχυρισμούς που προέβαλε και στην πρώτη δίκη, περί πολιτικοποίησης της υπόθεσης εξαιτίας δηλώσεων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ